A weboldal karbantartás dögunalom

Ha Te is azok közé tartozol, akik rendszeresen írnak (írnának…) a weboldalukra. Ha sok a friss céges tartalom, esetleg blogot vezetsz. Akkor pontosan tudod, hogy a honlap frissítése rengeteg időt vesz el. Gondolom ez számodra is legtöbbször nyűg.

Az utóbbi években a legtöbb weboldal készítő a cms rendszereket, az adminisztrációs felületet ajánlotta. Ez lett a boldogító csodaszer. Be kell vallanom én is az ajánlók közé tartoztam. Mert őszintén hittem, mindenki azzal jár jól és arra vágyik, hogy maga szerkessze a honlapját.

Aztán szépen lassan észrevettem, hogy az ügyfeleim nagy része nem szereti maga csinálni a weboldal karbantartást.

Sőt, tulajdonképpen nagyon kevesen szeretik ezt a feladatot.

A felhasználóknak eleinte elegük lett abból, hogy minden aprósághoz programozóra van szükség. Mindenki maga akarta szerkeszteni a weboldalát. Amikor ez teljesült a weblap tulajdonosok azt hitték örökre megszabadultak a programozó mumusoktól.

De aztán szép lassan kiderült, hogy ez sem hozta el a földöntúli boldogságot.

A weboldal karbantartás dögunalom

Hiába a technológia, hiába a csili-vili szerkesztő felület.

A weboldal szerkesztés maradt informatikai feladat. A tökéletes, vonzó tartalom szerkesztéshez pedig kell egy kis programozói tudás.

A hiba az üzleti logikában és a technológia gyors fejlődésében van. Közhely, hogy a számítástechnika gyorsulva fejlődik. Nekünk kocka informatikusoknak, sem könnyű tartani a lépést. Pedig ez tölti ki az életünket. Hogyan is várhatnád el magadtól, hogy a saját munkád és szakterületed mellett, ebben is naprakész legyél.

Még a weboldal készítés mint szakma is több részterületre oszlott az elmúlt években. Seo, social marketing, webmarketing, UX, UI stb.

Már a webprogramozó maga sem ért minden területhez egyszerre.

Valószínűleg te is azt érzed, hogy ezt a nyűgöt amit jobb híján weboldal karbantartásnak nevezünk, nem igazán neked kéne csinálni. Talán már most azon tűnődsz, hogyan szervezhetnéd ki pofon egyszerűen ezt az egész weboldalas gondot.

Mindenki ismeri a régi mondást, cipész maradjon a kaptafánál. Érdemes a weboldal karbantartást is erre szakosodott szolgáltatóval elvégeztetni. Akinek ez a fő tevékenysége, ezért nem zavarja ha apróságokkal nyaggatod. Elérhető, zargatható, elvégzi a kisebb-nagyobb honlap frissítési munkákat, gondoskodik a mentésről, tanácsot ad.

Összefoglalva, a probléma kulcsa a saját weboldal karbantartó.

Összefoglalva, a probléma kulcsa a saját weboldal karbantartó.

Ha Te is egy gondtalan weboldalra vágysz, érdemes elgondolkoznod azon, hogy kipróbáld a weboldal karbantartás szolgáltatást.

Még nem tudom, hogy akarom-e, de érdekel az ajánlat!