A digitális tartalom egyre csak nő, tengernyi a weboldal, egyre több a szöveg. A Google is az új tartalmakat szereti. Mindenki másképp próbálja elmondani ugyanazt és ezt a rengeteg anyagot fel is kell tölteni az online világba.

A weboldalak ugyan néhány év alatt elavulnak, de a köztes időszakban is modernnek trendinek és frissnek kéne lenniük.

Ez rengeteg feladatot jelent, ami ráadásul túlmunka, a cég pénzkereső tevékenysége mellett.

1. A weboldal kezelését egy dolgozó végzi, fél / negyed / tized állásban a saját munkája mellett.

Lehet a cégvezető, akár az irodavezető vagy a marketinges az, aki megnyerte magának ezt a feladatot is pluszban. Egészen biztos, hogy vagy folyamatosan tolja maga előtt és csúszás, vagy túlmunka az ára.

Lényeg: Ez egy félmegoldás. Kapkodás, nem szeretem tevékenység, közepes minőségű eredmény a vége.

2. A korábbi fejlesztő nem elérhető, nincs aki elvégezze a karbantartást

Teljesen szokványos történet. Elkészül a weboldal, de a fejlesztő nem akarja a karbantartást hosszú távon elvégezni, vagy soha nem ér rá, vagy új projekten dolgozik, vagy egyáltalán nem elérhető már.

Lényeg: Új fejlesztő keresés, esetleg új rendszer. Vagy vissza az első ponthoz… Bővebben

3. A weboldal fejlesztőd egy másik bolygón él. És tényleg nem érti mit akarsz.

Te nem beszélsz programozóul, a webfejlesztő nem beszél ügyfélül. A programozó nem érti mit akarsz, mert ő rendszerekben, kódokban gondolkozik. Nem marketinges, nem grafikus, nem elvárás, hogy szépérzéke legyen.

Lényeg: Idegesítően hosszú, több körös egyeztetést igénylő munkavégzés. A végén minden marad ahogy van. Vagy vissza az első ponthoz… Bővebben

4.Nem fér bele a programozó idejébe ez az apróság

A programozók legtöbbször csak kényszerből vállalják el a karbantartási feladatokat. Ők is vállalkozók, tudják, hogy az Ügyfél megfelelő kiszolgálása fontos. Próbálnak mindent megtenni, mert jó kapcsolatban akarnak maradni veled. Megígérik, hogy amint tudják elvégzik a munkát, de az csak nem készül el.

Lényeg: Várakozás, rákérdezés, várakozás, rákérdezés, csúszás. Vagy vissza az első ponthoz… Bővebben

5. A korábbi programozó arany árban méri a legkisebb változtatást is

Természetes, hogy a programozó drágábban végzi a karbantartási munkákat, mert programozói gépórával számol. Köztudott, hogy a fejlesztői gépóra lényegesen drágább mint a karbantartói.

Lényeg: Ha időben kell a munka, ki kell fizetni a fejlesztői díjat. Vagy vissza az első ponthoz… Bővebben

A weboldal karbantartást, karbantartókra kell bízni

Valamelyik problémával szinte mindenki találkozik, van aki többel is. Hiába az adminisztrációs felület, hiába a drága fejlesztés. Folyamatosan megfelelő minőségben, megfelelő átfutási idővel, minden szakmai feltételnek megfelelve nem könnyű naprakészen tartani a weboldalt.

Legyen neked is gondtalan weboldalad!

Ha nem akarsz mindent Te csinálni, és nem akarsz erre külön embert felvenni, a weboldal karbantartást, karbantartókra kell bízni!

KATTINTS ÉS VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!